Bed & Breakfast & Restaurant d’Hellekapelle

Michel & Carine Dehem
Dikkebusstraat 171

8958 LOKER   


Tel: 057/20 24 83
www.dhellekapelle.be  •  info@dhellekapelle.be
 

© Bed & Breakfast d’Hellekapelle  

Reservatievoorwaarden

Koolwitje 2017
Beschikbaar vanaf april 2018

Een aangename, lichte en verfrissende witte wijn gemaakt uit blauwe Pinot Noir-druiven. Door voorzichtig persen van de volledige trossen werd vermeden dat de rode kleur uit de schillen in het sap kwam.

De lichte kleur van de wijn doet aan hooi denken. In de neus vindt men aroma’s van peer en nectarine met de zilte ondertoon van de zee. De wijn komt heel zacht en vederlicht de mond binnen met aroma’s van perzik, citroensap en in de afdronk wat gras.
Ideaal als aperitief. Hij smaakt uitstekend bij lichtvoetige gerechten met een frisse toets in de saus en bij zeevruchten.

Niet te koel schenken: een temperatuur van 12 à 14°C  is prima. Jong drinken.

Wijnhoeve d’ Hellekapelle

Wijnbouw is in opmars in Heuvelland.
Heuvelland is een opkomend wijngebied. Er zijn reeds een dertigtal hectaren wijngaarden ; het ziet er naar uit dat in de komende jaren nog flink zal aangroeien. Wijzelf verbouwen 1 hectare wijndruiven : Chardonnay en Pinot Noir. In 2017 voorzien wij een verdriedubbeling van onze aanplant.  Auxerrois en Pinot Noir worden bijgeplant. Wij verbouwen onze druiven milieubewust. We laten de natuur zo goed als mogelijk haar werk doen met onze hulp ! Wij maken mousserende, witte en rode wijn.

Rondleiding en proeverij op aanvraag.

Wijnhoeve