Bed & Breakfast & Restaurant d’Hellekapelle

Michel & Carine Dehem
Dikkebusstraat 171

8958 LOKER   


Tel: 057/20 24 83
www.dhellekapelle.be  •  info@dhellekapelle.be
 

© Bed & Breakfast d’Hellekapelle  

Reservatievoorwaarden

Mousserende wijn 2015

Een uiterst verfijnde blend van chardonnay (70%) en pinot noir (30%). De kleur is groengelig. Deze magnifieke wijn is gemaakt volgens dezelfde methode die ook in Champagne wordt gebruikt. Hij krijgt zijn finesse en rijkdom door de lange periode die hij op fles rijpte.

Maar  liefst 27 maanden rustte hij op de neergeslagen gistcellen onderaan de fles en dat is zeer bijzonder. Zo ontwikkelde hij de typische aroma’s van broodkorst, brioche en amandelnoot. Verder ruikt men rijpe appel, hooizolder en gerookt vlees. Deze complexe en originele wijn is mooi droog. De mousse is fijn, de schuimkraag mooi gevormd en stabiel. Men drinkt hem bij aperitief hapjes of tapas, bij geroosterde vis en gegrilde kreeft.

Schenken tussen 10 en 12 °C  Bewaring: 2 jaar

Wijnhoeve d’ Hellekapelle

Wijnbouw is in opmars in Heuvelland.
Heuvelland is een opkomend wijngebied. Er zijn reeds een dertigtal hectaren wijngaarden ; het ziet er naar uit dat in de komende jaren nog flink zal aangroeien. Wijzelf verbouwen 1 hectare wijndruiven : Chardonnay en Pinot Noir. In 2017 voorzien wij een verdriedubbeling van onze aanplant.  Auxerrois en Pinot Noir worden bijgeplant. Wij verbouwen onze druiven milieubewust. We laten de natuur zo goed als mogelijk haar werk doen met onze hulp ! Wij maken mousserende, witte en rode wijn.

Rondleiding en proeverij op aanvraag.

Wijnhoeve