Wijnhoeve d'Hellekapelle

Als wijn een knipoog is van de goden om het leven aangenamer te maken dan moet je zeker eens de wijnen van d'Hellekapelle proeven!

Aanplant: 8500 stokken Pinot Noir, Chardonnay en Auxerrois. Michel maakt er houtgelagerde wijnen van, alsook mousserende 'papillon'.

Wijnhoeve

Chardonnay 2016

Rijping : 8 maanden 1/3 op Franse eiken vaten. De kleur is lichtgeel. In de neus stuiven heerlijke aroma’s op van boter, toast en vanille, zij aan zij met tropisch fruit van ananas, meloen en banaan. De rijk gevulde smaak balanceert tussen het smeuïge van boter en zachte zuren die de wijn licht en fris houden, hetzelfde geldt voor het passende gerecht. Schenken tussen 12°C en 14°C.

Mousserende wijn

Een uiterst verfijnde blend van Chardonnay en Pinot Noir. De kleur is groengelig. Deze magnifieke wijn is gemaakt volgens dezelfde methode die ook in Champagne wordt gebruikt. Hij krijgt zijn finesse en rijkdom door de lange periode die hij op fles rijpte. Maar liefst 27 maanden rustte hij op de neergeslagen gistcellen onderaan de fles en dat is zeer bijzonder. Zo ontwikkelde hij de typische aroma’s van broodkorst, brioche en amandelnoot. Verder ruikt men rijpe appel, hooizolder en gerookt vlees. Deze complexe en originele wijn is mooi droog. De mousse is fijn, de schuimkraag mooi gevormd en stabiel. Men drinkt hem bij aperitief hapjes of tapas, bij geroosterde vis en gegrilde kreeft. Schenken tussen 10 en 12 °C

Koolwitje 2017

Een aangename, lichte en verfrissende witte wijn gemaakt uit blauwe Pinot Noir-druiven. Door voorzichtig persen van de volledige trossen werd vermeden dat de rode kleur uit de schillen in het sap kwam. De lichte kleur van de wijn doet aan hooi denken. In de neus vindt men aroma’s van peer en nectarine met de zilte ondertoon van de zee. De wijn komt heel zacht en vederlicht de mond binnen met aroma’s van perzik, citroensap en in de afdronk wat gras. Ideaal als aperitief. Hij smaakt uitstekend bij lichtvoetige gerechten met een frisse toets in de saus en bij zeevruchten. Niet te koel schenken: een temperatuur van 12 à 14°C is prima. Jong drinken

Pinot Noir 2016

Een delicate, fruitige wijn met een mooie glanzende kriekenkleur. De neus is charmerend: rode kersen, rode bessen, framboos en ook wat peper. De smaak is licht en fijn, met mooie zuren en veel rood fruit, ook peper, en in de finale lichte bitters. Deze wijn rijpte korte tijd op gebruikte houten vaten van Franse eik, wat hem edeler en evenwichtiger maakt. In de eerste plaats is dit een wijn die joie de vivre uitstraalt. Te drinken bij parmaham met meloen, wit vlees en vederwild. Schenken tussen 16 à 18°C. Mag ook koel gedronken worden 12°C.

Mousserende roséwijn

Een fijne schuimkraag en een prachtige oker-oranje kleur. Alleen al dit maakt hem uiterst geschikt als feestelijk aperitief. De zuiverheid van aroma’s in de neus is opmerkelijk. Subtiele gistaroma’s vervoegen het fruit van rode bessen en groene appel. De aanzet in de mond is zacht en vriendelijk, daarna komt fruit van braambes en mandarijn opzetten en tenslotte krijgen we een lange smaakfinale waarin alle aromacomponenten mooi verbonden blijven. De wijn is droog en elegant. Hij smaakt als een goede champagne.

© 2018 D'Hellekapelle | Design Web-itc | Hosted by SandComp